Hoe maak jij van de wereld een mooiere plek?

Onze samenleving staat voor grote uitdagingen. Alles is in beweging, in 'transitie', of het nu gaat om energie, grondstoffen, voedsel, zorg, onderwijs of de inrichting van een stad of wijk. 

Misschien vraag je je af waar je moet beginnen. Of het wel zín heeft als jij op je werk dingen anders, duurzaam gaat doen.

Om richting te geven aan de beweging naar een mooie wereld in 2030, hebben de Verenigde Naties zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s) geformuleerd.

In 2015 hebben alle 193 landen van de VN afgesproken om deze doelen voor 2030 te realiseren. Een ambitieus voornemen!

De SDG’s gaan verder dan alleen klimaat. Armoedebestrijding, onderwijs-doelstellingen, gelijkheidsprincipes, biodiversiteits-ambities: Ze komen er allemaal in samen.

 

Natuurlijk, de overheid is verantwoordelijk voor het halen van de doelstellingen. Maar, het realiseren van de SDG’s begint bij ons! Wat kunnen wij zelf doen? Privé, op de werkvloer, in ons netwerk en in onze omgeving?

De SDG’s zijn niet alleen binnen de muren van de VN bedacht. Ze zijn wereldwijd opgehaald uit de samenleving via 7,8 miljoen enquêtes. Veel gehoorde kritiek op de SDG's is dat deze groots en abstract zijn geformuleerd. Dat vinden wij ook. Daarom brengt Coconcepting de SDG's weer dichterbij, maakt ze toegankelijk.

SustainGain is een laagdrempelig én leuk instrument om dat te bereiken. Het is een spel waarin de deelnemers uitgedaagd worden om stapjes en stappen te formuleren die helpen de wereld duurzamer te maken. Jullie gaan naar huis met concrete plannen.

Duurzaamheid levert niet alleen uitdagingen op. Er zijn óók kansen. 2030 is niet meer ver weg. Early adapters hebben een voorsprong en via SustainGain maak je gebruik van de inventiviteit en know how van al je collega's om jouw organisatie aan te passen aan een nieuwe realiteit.

Wie & Wat?

Voor bedrijven en organisaties die zich afvragen hoe je de interne organisatie enthousiast krijgt voor verduurzaming. 

 

In een sessie van 2,5 tot 4 uur ontdekken spelers (8 tot max 24) hoe eenvoudig het is om in je eigen rol vanuit meervoudige waarde te denken en handelen.

Waarom?

Om organisaties te ondersteunen in het verduurzamen van processen. Omdat  de bottom-up beweging daarbij onmisbaar is. Om de betrokkenheid en creativiteit die binnen jouw organisatie aanwezig is, te activeren. 

 

Omdat sámen leuker en sneller is.